Deel jij je kennis, mooie voorbeeld of activiteit op 10 december in een workshop, doe-activiteit of side-kick tijdens het landelijk symposium over duurzaamheid Duurzaam Denken en Doen in het MBO? Geef je dan uiterlijk 5 oktober op en lees in deze blogpost hoe het werkt. 

Wat en voor wie is het symposium op 10 december?

Op 10 december 2021 vieren we het feestje van duurzaamheid in het MBO: inspireren, ontmoeten, verbinden, en kennisdelen. Op die dag vindt het jaarlijkse symposium Duurzaam Denken & Doen over duurzaamheid in het MBO en de uitreiking van de SustainaBul MBO 2021 plaats, georganiseerd door Leren voor Morgen in samenwerking met Yuverta. Dit jaar is het thema van het symposium: Hoe geef je vorm aan de leeromgeving van de (duurzame) toekomst?  Het symposium vindt plaats in Dordrecht bij Yuverta, van 10.30-17.00 uur. Het symposium is voor docenten, duurzaamheids coördinatoren, (facilitaire) managers en bestuurders in het mbo die actief (willen) zijn met duurzaamheid.

Het thema

Duurzaamheid - werken aan de Sustainable development Goals en aan een circulaire samenleving - wordt steeds belangrijker in het maatschappelijke debat en in het beroepenveld. Jongeren willen hier persoonlijk en met hun vak aan bijdragen en bedrijven en overheden vragen om werknemers die dat kunnen. Duurzaamheid en circulariteit zijn echter geen statische doelen: het gaat om complexe vraagstukken waarin de ontwikkelingen snel gaan en waarbij vaak lastige afwegingen moeten worden gemaakt. Steeds meer scholen in het MBO willen een leeromgeving bieden waarin ze hun studenten voorbereiden op deze complexe vraagstukken en waarin ze tegelijk zelf, met hun werknemers, en met hun omgeving kunnen leren en innoveren in kennis over duurzaamheid en circulariteit. Hoe doen zij dat? Wat zijn de geleerde lessen, de uitdagingen? Vragen die centraal staan:

  • Hoe rol je vernieuwende vormen van onderwijs (studentgericht, interdisciplinair, co-creatief, in samenwerking met externe partners) op gebied van duurzaamheid uit binnen je onderwijsinstelling? Wat is daarvoor nodig van bestuurders, docenten, studenten en andere stafmedewerkers? Hoe zorg je voor kwaliteit – betekenisvol leren voor alle partijen?
  • Hoe draagt je gebouw en duurzame bedrijfsvoering bij aan een betekenisvolle leeromgeving en hoe organiseer je dat?

Wat vragen we van jou?

We vragen je je uiterlijk 5 oktober aan te melden bij Roos Wemmenhove Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je één van de volgende onderdelen kan bijdragen aan het programma:

  • Een workshop van 75 minuten
  • Een doe-activiteit van minimaal 5 of 20 minuten
  • Een side-kick: een act, een kunstwerk, een stellage, een (technische) oplossing voor in je school, etc

De organisatie van het symposium maakt een keuze uit de aanmeldingen op basis van geschatte relevantie voor de doelgroep. 

Meer weten?

Neem contact op met Roos Wemmenhove via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..