Nationale Kraanwaterdag

Basisonderwijs
ic_large_w900h600q100_kraanwaterdag
Datum: 23 september 2020 00:00

Woensdag 23 september 2020 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Wij nodigen alle basisscholen en bso’s uit om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct. Scholen die zich inschrijven ontvangen gratis materialen.

Voor groep 1 t/m 8

Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct. Scholen die zich inschrijven ontvangen gratis materialen. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.

Leuke prijzen

Leerkrachten die hun klas aanmelden maken bovendien kans op leuke prijzen: een gastles van een waterexpert, bidons of douchetimers voor de leerlingen. Scholen die ook ná Nationale Kraanwaterdag het drinken van kraanwater blijven stimuleren, maken ook nog eens kans op een binnentappunt voor de school.

Aanmelden

Tot en met vrijdag 4 september kunnen leerkrachten hun klas aanmelden voor Nationale Kraanwaterdag via www.kraanwaterdag.nl. Uiterlijk dinsdag 15 september ontvangen scholen de gratis pakketten met educatieve materialen en een link naar de digitale Kraanwaterdagles.