NWT conferentie 2017 - Duik in het diepe

Basisonderwijs
Datum: 24 november 2017 00:00

Gaan zeeleven en windmolens hand in hand? Wat kun je met een scheermesje en andere strandvondsten? Hoe houdt een drijvend booreiland zich staande tussen de hoge golven van de Noordzee? Durf jij met de klas een vis te ontleden?

De 10de landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie is dit jaar getiteld Duik in het diepe en vindt plaats in Egmond aan Zee. Op vrijdag 24 november 2017 is het zover. Ga lekker oer-Hollands aan de slag met windmolens, scheepsbouw en waterpret. Of kom mee op avontuur in de duinen, ga sleepnetvissen op het strand en leer hoe je duurzame sushi maakt. Ontdek hier of de watersnoodramp uit 1953 echt verleden tijd is, of dat we door klimaatverandering afstevenen op nieuwe uitdagingen. Kun je een dijkdoorbraak eigenlijk voorkomen door je vinger in het gaatje te steken? En wat heeft de maan met eb en vloed te maken?

Met meer dan 36 praktische workshops en inspirerende lezingen over natuur, wetenschap en techniek in het basisonderwijs is dit dé NWT-conferentie die je niet mag missen. Draai jij je hand niet om voor een wetenschappelijk experiment met je klas, of is dat voor jou juist een duik in het diepe? Op deze grootschalige NWT-conferentie krijg je nieuwe praktische tips voor NWT in de klas en handvatten waarmee je de diepe duik aan durft te gaan.

FEEST!

Het is feest! Voor de 10de maal organiseert Biologie Plus dé landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie voor het basisonderwijs. Daarom willen we het voor leerkrachten en directie dit jaar superaantrekkelijk maken om bij dit jubileum aanwezig te zijn. Naast een boordevol praktisch en inspirerend zee-programma is de toegang slechts 99 euro per persoon. Inclusief heerlijke lunch en diner in Hotel Zuiderduin.

Jubileumprijs 99 euro per persoon

Voor slechts 99 euro per persoon duik je de hele dag in het diepe! Inclusief heerlijke lunch én diner in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. 

Zaterdagexcursie

Voor de liefhebbers is het mogelijk om voor een kleine bijdrage te overnachten en de zaterdagochtendexcursie te volgen. Het ideale moment om een dagje/nachtje uit te organiseren voor je hele team.

Prominente sprekers

Ochtendlezing door: Bas Haring (filosoof en hoogleraar publiek en begrip van wetenschap)

Avondlezing door: Diederik Jekel (DWDD, Kennis van Nu, Zapp Live)

Meer informatie en programma: nibi.nl/pagina/po-2017

Heb je een goed idee en/of wens voor een workshop of lezing, mail Karianne Djoyoadhiningrat-Hol (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wil je op de (hoofd)sponsor worden of op de informatiemarkt staan? Mail ook naar Karianne.