Brainstorm Vergroenen op scholen van en met ICT

Alle onderwijstypen
pic1
Datum: 1 november 2018

In september heeft Eco-Schools Nederland in opdracht van Stichting Kennisnet een onderzoek uitgevoerd naar Groene ICT en duurzaamheid op scholen (PO, VO en MBO). Hieruit is een beeld ontstaan van het huidige ICT-gebruik op scholen, de vraagstukken die rond duurzaam ICT-gebruik leven en de behoefte van scholen op dit gebied. Op 1 november delen we graag de resultaten van het onderzoek met je.

Brainstorm Vergroenen van en met ICT

Wij nodigen je uit om deel te nemen aan de brainstorm Vergroenen van en met ICT op 1 november. De brainstorm richt zich op twee aspecten van ICT en duurzaamheid: het verminderen van het milieu-impact van ICT (energiegebruik en e-waste) en inzet van ICT als hulpmiddel bij het vergroenen van de school en het onderwijs.

Opzet middag

Tijdens de brainstorm laten we zien welke maatregelen je als school kunt ondernemen op het gebied van Groene ICT. Hierbij kun je denken aan powermanagement, groene software, Bring Your Own Device of werken in de cloud. En bijvoorbeeld aan software die inzicht geeft in het energiegebruik of apps waarmee je zwerfafval of biodiversiteit rond de school in kaart brengt. Daarna worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd. Vervolgens kijken we met elkaar wat er nodig is om met deze maatregelen aan de slag te gaan.

Voor wie?

Voor iedereen met interesse in Groene ICT en duurzaamheid in het onderwijs: leerkrachten, duurzaamheidsco├Ârdinatoren, ICT-co├Ârdinatoren, schoolleiders, facilitair managers en bestuurders.

Tijdstip

15:00 - 17:00 uur (inloop vanaf 14.30)

Locatie

Stichting Kennisnet
Paletsingel 32, 2718 NT Zoetermeer
www.kennisnet.nl

Aanmelden

Meld je hier aan voor de brainstorm

Achtergrond: hulpmiddelen voor scholen

Doel van de brainstorm is om tot een keuze te komen welke tools Kennisnet gaat ontwikkelen om scholen te ondersteunen op het gebied van Groene ICT en duurzaamheid. Denk aan infographics, stappenplannen of handleidingen met tips & trics. Waar relevant kunnen bestaande omgevingen hierbij faciliterend zijn (zoals Wikiwijs, GroenGelinkt, Groen Kennisnet). Een aantal van deze hulpmiddelen wordt in december-januari door Kennisnet ontwikkeld.

We kijken er naar uit je op 1 november te zien!

Stichting Kennisnet (Leo Bakker, Harriet Leget)
Eco-Schools Nederland (Anne Remmerswaal)