Energieslag foto 1De herfst is begonnen en voor je het weet staat de winter alweer voor de deur. Dat betekent dat het nu tijd is om te gaan voorbereiden op het stookseizoen! Willen de scholen uit jouw gemeente of scholengroep verduurzamen en concreet met leerlingen aan de slag met energie? Doe dan mee met Energieslag en bespaar tot 40% op de energierekening!

Energie goed geregeld? Helaas meestal niet!

Scholen hebben vaak het idee dat hun systemen goed staan ingeregeld, maar dit blijkt in de praktijk vaak niet het geval. Zo blijkt uit de vorige editie van De Energieslag dat veel scholen in de vakantie even veel energie verbruiken als daarbuiten. Pure energie- én geldverspilling!

De Energieslag maakt energiebesparen leuk

  • Met een game energie besparen; Energieslag combineert de virtuele met de echte wereld
  • Badges verdienen voor verschillende thema’s
  • Strijden tegen andere scholen
  • Afsluiting met een feestelijke prijsuitreiking
  • De Energieslag vindt plaats in januari 2019
  • Geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8

energieslag1Kinderen vinden gemiddeld 15% energiebesparing

Tijdens de vorige editie van Energieslag hebben scholen gemiddeld maar liefst 16% bespaard op de energierekening. Dat is zo € 5.000 per school! Goed voor de portemonnee én het milieu.

Over Energieslag

Energieslag is een online game, waarin leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen met elkaar in competitie gaan om zoveel mogelijk energie te besparen. Leerlingen krijgen inzicht in het energieverbruik van hun school en kunnen badges verdienen met opdrachten die helpen het verbruik te reduceren. Ook leren ze waarom dat belangrijk is. Elke basisschool met een slimme meter kan eenvoudig worden aangesloten op de game.

Energieslag is een initiatief van CFP Green Buildings. Eco-Schools wordt gecoördineerd door SME, afdeling Onderwijs: Expertisecentrum Duurzaamheid op School. www.cfp.nl / www.sme.nl 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Momenteel lopen deze projecten: