etwinning

Met 48.000 Eco-Schools wereldwijd ligt het voor de hand dat er uitwisseling op gang komt.

Recent is er de mogelijkheid gecreëerd om direct met scholen wereldwijd in contact te treden via eTWINNING. eTWINNING kan erg aantrekkelijk zij voor een school. Alle leden van de staf (leraren, management etc) kunnen direct met collega’s van Europese scholen in contact treden. Dit kan gaan voor algemene communicatie, samenwerking, projecten opzetten, informatie delen of samen leren.

Eco-Schools international heeft een partnerrelatie met eTWINNING, waardoor verschillende functies gratis gebruikt kunnen worden.

  • In de bestaande SENSE groep (SUSTAINABILITY EDUCATION NETWORK SERVICE ETWINNING) deelt Eco-Schools international nuttige informatie en materialen voor leraren die geïnteresseerd zijn in duurzaam onderwijs.
  • In de bestaande SENSE groep kunnen leraren van Eco-Schools gratis materialen, instrumenten en ervaringen downloaden en uploaden over natuur- en milieueducatie.
  • In de bestaande SENSE groep is een apart forum geopend voor Eco-Schools docenten (ECO-SCHOOLS ETWINNING EUROPE), zodat Eco-Schools docenten daar contact kunnen maken en projecten en ervaringen kunnen delen.
  • En Eco-Schools international gaat Webinars organiseren o het eTwinning platform

Gezien de grote vraag om twinning tussen scholen tot stand te brengen lijkt dit een prachtige en veilige manier om hier als scholen mee te werken! Een oplossing, in elk geval voor de Europese landen. Mocht je als school ook contacten buiten Europa zoeken, dan kan je een mailtje sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen wij kijken met welke Eco-School we jullie i contact kunnen brengen.

Hoe werkt het?

Leraren kunnen zich registreren op de portal met deze link:

https://www.etwinning.net/en/pub/connect/join_the_etwinning_community.htm

En als je je eenmaal geregistreerd hebt kan je vervolgens deelnemen aan de SENSE groep. Zo simpel is het.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven