Groevenbeek afvalscheidingDoe mee aan Litter Less en ontvang $500 voor jouw Eco-Schools (zwerf)afvalproject!

Net als vorig schooljaar kunnen deelnemers van Eco-Schools zich aansluiten bij Litter Less. Dit is een internationaal (zwerf)afvalproject, opgezet door Eco-Schools International. Doet jouw school mee, dan ontvang je $500,- om te besteden aan een afvalproject/-campagne op school. Uiteraard in te zetten naar eigen inzicht. Daartegenover staat dat je op de internationale website www.ecoschools.global informatie over jouw afvalproject/-campagne in zeven stappen uploadt en aan Eco-Schools Nederland laat weten wanneer er een afvalactiviteit plaatsvindt.

Litter Less is een project vanuit Eco-Schools International, gesponsord door de Wrigley Company Foundation. Litter Less is er op gericht zwerfafval te verminderen en het gedrag van kinderen en jongeren op de lange termijn te beïnvloeden. Litter Less wordt uitgevoerd in 25 landen, met steun van de Wrigley Company Foundation.

In het schooljaar 2016-2017 is er ruimte voor maximaal 15 deelnemende scholen. Heb je vragen of interesse in deelname, neem dan contact op met Anna Vanderveen van Eco-Schools via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor het complete beeld vind je hieronder het tijdspad van deelname aan Litter Less.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bekijk de resultaten van vorig jaar

sept/okt ‘16

Registreren

Laat z.s.m. aan Eco-Schools Nederland weten dat je wil meedoen aan Litter Less! Na definitieve aanmelding via de internationale website van Litter Less ontvang je 70% van het sponsorgeld

okt ‘16

Kick-off

Organiseer een kick-off activiteit op school zodat iedereen weet dat jullie meedoen met Litter Less. Gebruik bijvoorbeeld 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid!

okt '16 - mei '17

Uitvoering

Voer jouw project of campagne over (zwerf)afval uit en upload de informatie op de internationale website (via online systeem)

mei – juni ‘17

Enquête

Vul vragenlijst in om te meten in hoeverre de campagne op school geleid heeft tot gedragsverandering

mei - juni '17

Afronding

Upload (een scan/foto/filmpje/etc van) jouw Eco-Code op de website en informeer zo veel mogelijk mensen over jullie behaalde resultaat. Na uploaden Eco-code ontvang je de laatste 30% van het sponsorgeld

mei - juni '17

Feest

Print jullie deelnemerscertificaat en vier het succes van jullie project/campagne.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven