Honderden afvalprikacties zijn gehouden, tientallen doppers zijn verkocht, diverse systemen voor gescheiden afvalinzameling zijn geplaatst, enkele watertappunten zijn geïnstalleerd, raps zijn gemaakt, excursies hebben plaatsgevonden en er is weer flink met afval geknutseld. Kortom: Litter Less was een groot succes!

Litter Less is een internationaal (zwerf)afvalproject, gecoördineerd door Eco-Schools International (www.ecoschools.global). Het project is er op gericht zwerfafval te verminderen en het gedrag van kinderen en jongeren op de lange termijn te beïnvloeden. Litter Less wordt uitgevoerd in zo’n 25 landen, waaronder Nederland. Er kunnen elk jaar zo’n 15 Nederlandse scholen (PO en VO) meedoen en ook dit jaar waren de plekken weer binnen de kortste keer opgevuld. Deelnemende scholen ontvangen $500,- (beschikbaar gesteld door de Wrigley Company Foundation) om te besteden aan een afvalproject of afvalcampagne op school, in te zetten naar eigen inzicht. Zo gebruikte het United World College in Maastricht het om hout, verf en andere materialen van te kopen om zelf afvalbakken mee in elkaar te timmeren.

Veel woorden zullen we hier verder niet aan Litters Less wijden, want een beeld zegt meer dan duizend woorden. Beelden zijn er genoeg! De deelnemende scholen hebben vele prachtige filmpjes gemaakt en ook alle afvalbakken en prikacties zijn rijkelijk gefotografeerd. Kijk en geniet!

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven