Wereldwatercollege 1De watersector laat graag zien wat zij in huis heeft. Leren over de geschiedenis, het heden en de toekomst van water. Jongeren van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs krijgen dit jaar weer de kans om uitgebreid kennis te maken met het onderwerp water en de watersector tijdens het Wereld Water College op 10-10-2017 in het Delta Park Neeltje Jans.

Gastles

Voorafgaand aan het evenement zal een gastcollege op school gegeven worden. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met Watereducatie.nl en de Topsector Water ambassadeurs. 

Excursie

Nederland zit vol met proeftuinen, bruggen, tunnels, laboratoria, waterzuiveringen, en veel meer zaken om de bezoeken. De klas zal vooraf of na afloop van het bezoek aan het Wereld Water College een uur lang een locatie bezoeken. 

Xperiences

Het Wereld Water College bestaat uit verschillende ‘WaterXperiences’ die de leerlingen uitdaagt om verder te kijken. Afgelopen jaren zijn verschillende opstellingen bedacht door vele bedrijven. Een waterquiz, een interactief waterspel, het bouwen van solarbootjes, het spuiten van een tulpeneiland, het ontwerpen van een weerstation, debatteren over regelgeving in Europa. Het college kan vergeleken worden met een markthal vol activiteiten waar bedrijven hun specialiteiten laten zien aan toekomstige waterambassadeurs.

Aanmelden?

Wilt u zich als school of bedrijf aanmelden voor deelname aan het Wereld Water College 2017? Kijk dan voor meer informatie op www.wereldwatercollege.nl

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven