Aan het eind van 2015 hadden wij een gesprek met de de ‘Afvaljuf’. Carolien Adriaansche gaat al meer dan 10 jaar als de ‘Afvaljuf’ door het land.

In de tijd dat afval nog gewoon afval was is zij begonnen om te kijken of je geen nuttige dingen kan doen met afval. Een van de vele mogelijkheden is om met afval iets leuks te maken. Zorg dat de kinderen weer hun eigen creativiteit de kans geven en kleine, grote, levensechte, rare of mooie dingen maken. En niet alleen kinderen want uiteraard geldt dit net zo goed voor volwassenen. Het is superleuk voor bedrijfsuitjes, vriendinnenfeesten, jubilea etc.

Het blijkt dat als er geen voorgekauwd plan ligt maar wel veel materiaal, dat de een na de ander begint en er iets leuks van maakt. Ter inspiratie hebben we foto’s van tien nieuwe afval diersoorten toegevoegd.

De Afvaljuf verzorgt workshops op scholen of voor volwassenen. Als je eens een keer hier gebruik van wil maken, bel of mail haar dan. En uiteraard kan je via Facebook de leukste nieuwe creaties volgen.

http://carolienadriaansche.nl

http://afvaljuf.blogspot.nl

https://www.facebook.com/afvaljuf

 

 

afvaljuf 9afvaljuf 8afvaljuf 7afvaljuf 5afvaljuf2afvaljuf 4afvaljuf 6afvaljuf 1afvaljuf 10afvaljuf 3

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven