opschoondag bavinckschool‘Eén buurt, één missie!’ Dat was het thema van de Landelijke Opschoondag 2017. De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Supporter van Schoon, de themapartner van Eco-Schools op het gebied van Afval & grondstoffen. Deze bijzondere dag vond dit jaar plaats op 25 maart. In de week ervoor, van 20-24 maart, gaven scholen en centra voor buitenschoolse opvang al het goede voorbeeld.

De landelijke aftrap van de Opschoondag vond plaats op woensdag 22 maart op de Dr. H. Bavinckschool: een Eco-School! De Dr. H. Bavinckschool in Haarlem is in november begonnen met Eco-Schools en vindt de thema's afval en duurzaamheid erg belangrijk. Kinderen begonnen de dag met troeptrimmen in het park: een soort gymles waar de kinderen op een sportieve manier zwerfafval opruimen. Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema gaf het startschot voor deze opschoonactie. Het ingezamelde zwerfafval leverden de kinderen in bij een wagen van Spaarnelanden, het bedrijf dat afvalinzameling in Haarlem regelt. Daarna gingen de kinderen weer naar school waar leerlingen van groep 5 een zwerfafvalfanfare van zelfgemaakte instrumenten lieten horen.

De Bavinckschool was niet de enige die in actie kwam. Dit jaar gingen meer dan 113.500 opschoners aan de slag om tijdens en rond de Landelijke Opschoondag de buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat is een record! In heel het land vonden meer dan 2.450 acties plaats. Dat betekent dat steeds meer Nederlanders het nut zien van een schone buurt en zich er medeverantwoordelijk voor voelen. Dat vinden wij natuurlijk geweldig nieuws!

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven