September = Supportersmaand!

Scholen die deelnemen aan Eco-Schools, willen hun onderwijs en bedrijfsvoering verduurzamen. Hierbij ontstaat vaak behoefte aan concreet aanbod. Deze maand lanceren we het 'supportersprogramma' om hier een antwoord op te bieden: het programma brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Is jouw organisatie een koploper op het gebied van duurzaamheid en wil je scholen helpen verduurzamen? Dan is het supportersprogramma van Eco-Schools iets voor jou!

Word supporter van Eco-Schools

Levende voorbeelden

Het supportersprogramma van Eco-Schools brengt scholen en duurzame koplopers bij elkaar. Veel scholen die werk maken van duurzaamheid, zijn op zoek naar betrouwbare partijen die ze verder kunnen helpen in het waarmaken van hun duurzaamheidsambities. Het aanbod van de supporters van Eco-Schools laat leerlingen en docenten zien en ervaren hoe duurzame ontwikkeling eruit kan zien. Zo zien zij dat duurzaamheid niet iets is ‘uit de boeken’, maar een levensechte opgave met geweldige kansen. Voor facilitaire medewerkers biedt het aanbod concrete kansen om met de verduurzaming van de school aan de slag te gaan.

Etalage

Na afloop van September Supportersmaand zal hier een overzicht te vinden zijn van alle organisaties die Eco-Schools in Nederland hun supporten. Hun aanbod zal te vinden zijn in de etalage van Eco-Schools.

Internationale supporters van Eco-Schools

Eco-Schools is ‘s werelds grootste duurzaamheidskeurmerk voor duurzame scholen. Het programma is door de VN-organisaties UNEP, UNESCO en UNWTO erkend als een leidend programma in het realiseren van onderwijs voor duurzame ontwikkeling. Wereldwijd doen maar liefst 52.000 scholen uit 69 landen mee.

Lees meer over Eco-Schools Internationaal