Online Eco-Schoolscafé: Curriculum

Alle onderwijstypen
eco-schoolcafe-audit
  8 april 2024 15:30 - 16:30

Het Eco-Schoolscafé is een online Teams-meeting voor leerlingen, docenten, begeleiders en andere leden van het Eco-team. Ben je geen Eco-School, maar haak je graag een keertje aan? Stuur ons dan een berichtje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., je bent welkom om kennis te maken met onze community!

Onder het genot van je eigen kop koffie of thee en vanuit je luie stoel thuis of op school:

  • wissel je jouw briljante ideeën uit en inspireer je anderen in de Eco-Schools community (een + punt voor je volgende auditaanvraag!);
  • vind je steun en motivatie door het horen van ervaringen van anderen;
  • bespreek je op laagdrempelige manier vragen die je in de Eco-Schoolspraktijk tegenkomt.

Via het online Eco-Schoolscafé versterken we elkaar in de groei naar een duurzame school!

Duurzaamheid in het curriculum

In het café van maandag 8 april staan we stil bij stap 5 uit het zevenstappenplan: het analyseren van het curriculum. We wisselen kennis en ervaring uit en vinden antwoord op vragen als:

  • Hoe pak je het aan en welke rol hebben leerlingen bij deze stap? Hoe zorg je dat duurzaamheid steeds meer een vaste plek krijgt in het onderwijs op jullie school.
  • Op welke manier verweef je duurzaamheid? Binnen de vakken, vak- en/of jaar overstijgend.
  • Op welke manier kan het schoolgebouw en omgeving voor je werken?

Hoe werkt het?

Tijdens een online Teams-meeting tussen 15.30 uur en 16.30 uur krijg je de ruimte om jouw vragen te stellen, dilemma’s voor te leggen of jouw goede praktijken te delen met andere Eco-scholen. Vanuit Eco-Schools Nederland is er een moderator aanwezig.

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ontvang de Teams-link voor het Eco-Schoolscafé.

Graag tot ziens op maandag 8 april 2024 !

 

Powered by iCagenda