Eco-Schools is een programma van de grootste organisatie voor natuur- en milieueducatie ter wereld: de Foundation for Environmental Education (FEE). Het programma bestaat al sinds 1994.

Internationale uitwisseling

Over de hele wereld werken meer dan 59.000 scholen met de aanpak van Eco-Schools. Samen vormen zij dé wereldwijde beweging van duurzame scholen. We delen de opdracht om een duurzame toekomst te realiseren. Samen maken we het verschil! Door internationale uitwisseling krijgen leerlingen een rijk beeld van wat duurzame ontwikkeling in verschillende contexten inhoudt. Hebben jullie hierin interesse? We brengen je graag in contact.

Lees meer over internationale uitwisseling

internationaal

Eco-Schools en de SDGs

Eco-Schools is officieel erkend door de Verenigde Naties. De VN heeft voor 2030 zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) vastgesteld. Deze doelen moeten ervoor zorgen dat de wereld een fijnere plek wordt om te leven. Voor iedereen. Met Eco-Schools draag je als school bij aan het behalen van meerdere van deze doelstellingen, bijvoorbeeld op het gebied van afval, voedsel, biodiversiteit of klimaat.

Lees meer over de Sustainable Development Goals

Geschiedenis

Eco-Schools is in 1992 ontstaan door de Foundation for Environmental Education (FEE) als invulling van de afspraken van de VN-conferentie 'Environment and Development'. In 1994 is het programma ontwikkeld en is er een pilot uitgevoerd in Wales, Denemarken en Engeland, waarna het concept in verschillende landen is overgenomen.

Lees meer over de geschiedenis van Eco-Schools

Andere duurzame programma's FEE

Naast Eco-Schools heeft FEE nog vier andere programma’s:

Lees meer over FEE

Word Eco-School en hijs samen de Groene Vlag!