Wat goed dat je hier bent! Wij geloven dat je als leerling vaak heel goede ideeën hebt over hoe je de school nog duurzamer kan maken. Van klimaatstakingen de afgelopen jaren tot de inzet van leerlingen tijdens actiedagen zoals Opschoondag en Warmetruiendag: jongeren willen verandering.

Eco-Schools geeft jou de kans om zélf actief aan de slag te gaan op jouw school. Jouw plannen om de school tot een mooiere plek te maken doen ertoe. Samen met andere leerlingen vorm je een hecht team, waarin je met plezier, en allemaal vanuit je eigen interesse en kwaliteiten, duurzaam kunt denken en doen.

Wil je dat alle klassen hun papier, GFT- en restafval scheiden? Wil je een schooltuin aanleggen? Heb je altijd al een kledingruil willen organiseren, of wil je een filmavond organiseren waarin je samen toffe klimaatfilms kunt kijken? Bij Eco-Schools kan dit én leer je hoe je dit op een goede manier voor elkaar kunt krijgen. In het Eco-team worden je ideeën gehoord. Je kunt lekker aan de slag met medeleerlingen in het Eco-team, een of meerdere docenten én een externe begeleider.

Je kunt bij Eco-Schools lekker aan de slag met de tien verschillende duurzaamheidsthema’s. In de afbeelding hieronder zie je ze allemaal. Zo help jij om van jullie school en van de wereld een mooiere plek te maken. Benieuwd wat je kunt doen? Lees dan hieronder meer over de thema's!

Wil jij met je docenten overleggen over of jouw school ook een Eco-Team kan krijgen? Op deze pagina vind je een brochure waarin alles staat over het programma, en wat jouw school nodig heeft om zich aan te melden. Nog even nadenken? Hier vindt jouw school een aantal veelgestelde vragen over Eco-Schools.

Of neem ook eens een kijkje bij DuurzameStudies.nl | Alle bachelors en masters over duurzaamheid en klimaat!

Lees meer over de thema’s

Thema's Eco-Schools

 

Of neem ook eens een kijkje bij…