Jongeren willen verandering

Nadat Greta Thunberg begon met staken, volgden over de hele wereld klimaatstakingen. De spijbelacties laten één ding zien: duurzaamheid leeft onder jongeren. Zij willen actie voor hun eigen toekomst en voor generaties na hen. En wat blijkt? Ze staan te springen om zelf concreet hun handen uit de mouwen te steken! Eco-Schools helpt daarbij. Het programma geeft handvatten om aan de slag te gaan.

Lees meer over hoe het werkt

Profilering duurzame school

Met Eco-Schools kan je als school het internationale, door de Verenigde Naties

erkende keurmerk voor duurzame scholen ontvangen. Zo laat je als school zien dat jullie werk maken van een duurzame toekomst.

Lees meer over de Groene Vlag

uitreiking

 

Bespaar water, afval, energie én geld

Naast de duurzame verandering onder leerlingen veranderen het gebouw en de bedrijfsvoering ook. Met Eco-Schools kun je grote besparingen realiseren op de thema’s waar je aan werkt, bijvoorbeeld minder energie, afval of water. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 98% van de deelnemende scholen de school duurzamer ziet worden. Naast mooie resultaten op inhoudelijke besparingen, realiseer je met Eco-Schools ook financiële besparingen. Zo is er bijvoorbeeld een Eco-School die jaarlijks € 4000,- bespaart door anders om te gaan met afval!

Integrale aanpak

Steeds meer scholen besteden aandacht aan duurzaamheid, maar vaak zijn dit losse lessen, projecten en acties. Met Eco-Schools komen verschillende initiatieven op het gebied van duurzaamheid onder één duidelijke vlag. Eco-Schools bevordert daarmee een integrale aanpak van duurzaamheid op school (Whole School Approach) waarbij duurzaamheid een vaste plek heeft in het onderwijs, het gebouw en de community in en rond de school. 

Lees meer over de aanpak van Eco-Schools

Maak deel uit van een wereldwijde beweging

Eco-Schools is ’s werelds grootste programma voor duurzaamheid op school. Door mee te doen maken jouw leerlingen deel uit van een duurzame beweging in 69 landen. Maar liefst 59.000 scholen en bijna 20 miljoen leerlingen doen er wereldwijd aan mee!

Eco-Schools is officieel erkend door de Verenigde Naties en is daarnaast in 2019 geselecteerd als één van de 100 meest inspirerende programma’s op het gebied van educatie. Daar zijn we super trots op!

Word Eco-School en hijs samen de Groene Vlag!