Eco-Schoolsbijeenkomst Hilversum

Alle onderwijstypen
IMG_0672
  3 oktober 2018

Voor wie? Voor leerlingen, docenten, directie en conciërges van basisscholen en voortgezet onderwijs in Hilversum.
Doet jouw school al mee? Of (nog) niet? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Je bent van harte welkom!

Wanneer: Woensdag 3 oktober 2018, 15:00 - 17:00 uur

Waar? Lorentzschool, Lorentzweg 135, 1223 HN Hilversum


Duurzame en frisse scholen: daar gaan we voor! Als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van Hilversum, ondersteunt de gemeente scholen hierbij op verschillende manieren. Op 3 oktober organiseren we weer een Eco-Schoolsbijeenkomst om te laten zien wat er allemaal al gebeurt, wat er mogelijk is en om succesverhalen met elkaar te delen.

Scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs, monumentaal en niet-monumentaal) in Hilversum kunnen zich aanmelden voor een gratis abonnement van twee jaar op het internationale programma ‘Eco-Schools’. Daarnaast is advies mogelijk m.b.t. energiebesparing en binnenklimaat, zijn er duurzaamheidsleningen voor scholen, aansluitende lesprogramma’s bij 10 duurzaamheidsthema’s en uitwisselingsbijeenkomsten. Op 3 oktober staat weer zo’n uitwisselingsbijeenkomst op de agenda.

15:00 uur: we starten met een presentatie door de adviseurs die Hilversumse scholen hebben bezocht voor een energiebesparings- en binnenklimaatscan. Zij vertellen over hun verrassende bevindingen en goede voorbeelden.

16:00 uur: na een pauze gaan we uiteen in twee groepen over de volgende thema’s: Energie & gebouw - Afval en grondstoffen

Leerlingen centraal: speciaal voor leerlingen en docenten/leerkrachten (en directie) die deelnemen aan of geïnteresseerd zijn in Eco-Schools. Eco-Schools biedt een duidelijke structuur naar meer duurzaamheid, waarbij leerlingen en docenten stap voor stap samen een eigen actieplan, doelstellingen en gedragsregels opstellen. Zo werken leerlingen en docenten samen aan het behalen van de “Groene Vlag” van Eco-Schools. Vandaag kijken we met de Eco-scan hoe jouw school ervoor staat of welke maatregelen je al op de planning hebt staan. We bespreken samen hoe je een goed actieplan maakt en we helpen je om er mee aan de slag te gaan!

Gebouw en facilitair beheer: speciaal voor conciërges en facilitair managers (en directie). Uitwisselen van goede voorbeelden en bespreken van knelpunten. De GGD, de GAD en energiecoöperatie Hilverzon zijn ook betrokken bij het project ‘Eco-Schools Hilversum’ én scholen kunnen via de gemeente een energiescan aanvragen voor het schoolgebouw. Zo ontstaat een netwerk van ondersteuning waar je als school van kunt profiteren.


Kom je ook? Dan graag vooraf aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nog vragen of meer informatie nodig? Neem contact op met Maya Heinsbroek, tel. 06-10316733 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot 3 oktober!

Het Eco-Schools-team Hilversum

 

Powered by iCagenda