Australie start EcoSchoolsDe wereld wordt weer een klein beetje groener! Australië heeft zich aangesloten bij het wereldwijde netwerk van landen die Eco-Schools uitvoeren. 

Australië is het 59e land dat zich aansluit. Na de start van Eco-Schools in Europa is het goed om te zien dat het netwerk zich ook uitbreidt naar het zuidelijk halfrond. Deelnemende landen zijn, naast Australië, bijvoorbeeld: vertegenwoordiging daar bestaat onder Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Oeganda, Brazilië en Kenia. (Zie voor meer informatie Eco-Schools Internationaal)

Daniel Schaffer, CEO van Foundation for Environmental Education International (FEE International) is erg blij met de aansluiting van Australië bij Eco-Schools. "Dit betekent dat kinderen en leraren in Australië nu onderdeel worden van het grootste internationale duurzame educatienetwerk ter wereld. Dit biedt de mogelijkheid om kennis en ervaringen vanuit een uniek Australisch perspectief te delen."

India start Eco-Schools 

India startte Eco-Schools in february 2014, en sloot daarbij aan bij Kazachstan, China, Japan en Sibersche Eco-Schools in Azië. Jan Eriksen, voorzitter van FEE International, zei: "Deze landen, Maleisië en Singapore verwelkomen Australie in het alsmaar groeiende netwerk van landen met Eco-Schools. Zij kijken uit naar toekomstige verbinding en samenwerking."

Het onderzoek van zusterorganisatie Keep Britain Tidy uit juli 2013 laat zien dat Eco-Schools een positief effect heeft op welzijn, gedrag, motivatie en cognitieve vaardigheden, en dat scholen die duurzaamheidsonderwijs omarmen ook scholen het goed doen. Jan Eriksen gaat verder: "Zoals in de meeste gevallen bij onderwijs, dit is een lange-termijninvestering maar wel een cruciale." 

Meer informatie: www.eco-schools.org