The International School of The Hague heeft met haar GIN Eco-Team een 'Green Wall' in de school gecreëerd. Het team van studenten heeft alles gedaan voor dit project, van het meten van de luchtkwaliteit, het maken van technische tekeningen, het presenteren van het voorstel aan het schoolmanagement, en uiteindelijk het vieren van de uitvoering van dit project, dat na twee jaar klaar is (met weinig tot geen onderhoud).

Wat is de Green Wall en hoe zijn jullie op het idee gekomen om de Green Wall te creëren?

De Green Wall is een initiatief dat volledig door studenten wordt geleid. Tijdens hun science classes bestudeerden de studenten de luchtkwaliteit en ontdekten ze dat bepaalde plantensoorten kunnen helpen om de algehele kwaliteit van de lucht te verbeteren in afgesloten omgevingen zoals het schoolgebouw. Natuurlijk hebben planten ook een positieve esthetische kwaliteit. Deze bevindingen brachten hen op het idee om dit project te starten.

Welke doelen wilden jullie bereiken met dit project?

Zoals hierboven vermeld, was hun oorspronkelijke doel vergroening. Naarmate hun onderzoek vorderde, realiseerden de leden van het Eco-team zich dat ze een duurzame oplossing nodig hadden waardoor de planten tot 6 weken zonder water konden overleven tijdens de hete zomervakanties. Hun uitdaging was dus om een innovatieve oplossing te vinden die dit langdurig niet kunnen bewateren van de planten kon overwinnen.

Hoe heeft jullie Eco-team het project beheerd?

Ze hebben indrukwekkend teamwork laten zien, deze 'Green Wall' is een volledig student-geïnitieerd en geleid project. Van idee tot implementatie, en verder. Het Eco-team had een zeer goede taakverdeling, van het onderzoeken van mogelijke oplossingen, het vinden van bedrijven die deze soort groene muur konden bouwen, het vinden van een goede locatie op school, het nemen van metingen en het ontwerpen van de architectuur van de muur. Ze verzamelden de offertes van het bedrijf, verzamelden alle informatie samen en presenteerden dit aan het schoolmanagement. Ze maakten een goede indruk op het the Secondary School Leadership Team met hun professionele projectpresentatie.

Hoe heeft dit project de school beïnvloed en welke resultaten zijn zichtbaar?

De leerlingen van het GIN Eco-Team hebben ons in de eerste plaats trots gemaakt! We zijn heel blij dat we deze geweldige studenten hebben. De Green Wall is in de loop der jaren een handelsmerk geworden van ons Eco-team en waarschijnlijk nog belangrijker, het geeft ons hoop dat zij, de leiders van morgen, een hart hebben voor natuur en duurzaamheid!