2012-03 Prince Harry opBahamas1Op 5 maart 2012 mochten leerlingen van 6 scholen die deelnemen aan het Eco-Schools Bahamas de Engelse Prins Harry ontmoeten op een jeugdleiders bijeekomst. Deze bijeenkomst werd gehouden ter gelegenheid van de viering van het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II. De studenten voelden zich zeer vereerd Prins Harry te ontmoeten en te vertellen over Eco-Schools op de Bahama's.

Lilly Higgs en ​​Samantha Cash, leden van het GreenTeam van Hope Town Primary School in Abaco, waren aanwezig bij de speciale lunch. Van tevoren waren ze zenuwachtig, maar al gauw bleek dat niet nodig te zijn. De Prins was erg geïnteresseerd in de projecten bij hun op school en de Groene Vlag die zij onlangs
2012-03 Prince Harry opBahamas2hebben ontvangen. Alysia Boyce van Forest Heights Academy, ook in Abaco, beschreef haar gesprek met de prins: "Prins Harry heeft ons gevraagd over alle initiatieven die we doen en hij was echt geïnteresseerd. Hij zei dat hij ook zijn deel doet om het milieu te helpen. Dat vond ik echt cool!". Moesha Leary zit op de Deep Creek Middle School in Eleuthera, de eerste Eco-School van het Engels-sprekende landen op het westelijk halfrond. Zij vertelde over de ontmoeting met de prins: "Het was leuk en het was makkelijk om met hem te praten." De Nationale Coördinator van de Bahama's, BREEF, is erg trots het harde werken en de toewijding van de scholen op de Bahama's die hebben besloten de uitdaging aan om te werken aan hun omgeving.

 (Foto's Kristaan ​​Ingraham)