Motivate and Attract Students to Science MASSIn het najaar van 2013 is het Europese project MASS gestart. MASS staat voor Motivate and Attract Students to Science. Doel van dit project is het verzamelen en verspreiden van goede voorbeelden op het gebied van 'science education' (bèta-onderwijs) in de dagelijkse onderwijspraktijk.

MASS wil, met het oog op de toekomst, onderwijs in wetenschappelijke thema’s (met de focus op duurzame ontwikkeling) aantrekkelijker en toegankelijker maken voor leerlingen.

Het MASS-project wordt uitgevoerd door een coalitie van partners uit 8 Europese landen: Cyprus, Duitsland, Estland, Griekenland, Letland, Polen, Tsjechië en Nederland. In Nederland is SME Advies uitvoerend partner in deze coalitie. Het MASS-project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie uit het Lifelong Learning Programme van de Europese Unie.

Hoe motiveren en interesseren we meer leerlingen voor (duurzame) wetenschap?

Eerste fase van dit project is het in kaart brengen van de huidige stand van zaken en het vinden van bestaande goede voorbeelden. Hiervoor is een digitale vragenlijst gemaakt voor docenten in het basis- en voortgezet onderwijs. De vragenlijst bestaat uit drie onderdelen:

1. Digitale leerlingen: Hoe gebruiken docenten digitale middelen en media in de klas?
2. Jonge onderzoekers: Stimuleert ‘onderzoekend leren’ interesse van leerlingen voor de wetenschap?
3. Achterblijvers: Draagt bèta-onderwijs bij aan de sleutelcompetenties van matig presterende leerlingen?

Vult u de enquête ook in?

Ga direct naar de enquête! 

Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. Onder alle deelnemers worden twee waardebonnen van bol.com verloot. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Bregje van den Brand of Martijn Nahumury  via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EU LifelongLearningProgramme

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Lifelong Learning Programme van de Europese Unie.