Basisscholen en middelbare scholen uit heel Europa zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de U4Energy-competitie. Een school kan prijzen winnen met het besparen van energie.

2011-10-03 U4Energy-competitieDe eerste ronde van de competitie startte in september 2010. De tweede ronde is nu geopend. Inschrijven kan tot en met mei 2012. Op dit moment doen er al meer dan 1.500 scholen mee!

U4energy is de eerste pan-Europese competitie op de energie-educatie, georganiseerd door de Europese Commissie. Hierbij concurreren scholen uit heel Europa en delen zij resultaten buiten de nationale grenzen. De inzendingen zijn een galerij aan goede voorbeelden, waar iedereen aan kan bijdragen. Het U4energy initiatief wordt op de voet gevolgd door de commissaris voor Energie, de heer Günther Oettinger. Hij zal persoonlijk de winnaars verwelkomen tijdens de Europese prijsuitreiking in Brussel.

In de competitie zijn drie categorieën:
A: Energie-efficiënte maatregelen op school
B: Beste pedagogische acties om leerlingen bewust te maken van efficiënt gebruik van energie
C: Beste bewustmakingscampagne over de energie-efficiëntie

Kijk voor meer informatie op http://www.u4energy.eu

Europese Commissie Energie

Voorlichting over energie is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling naar een koolstofarme economie in Europa. 3 Bedrijfsleven en industrie, scholen, lokale gemeenschappen en mensen van alle leeftijden dienen de manier waarop ze energie verbruiken te veranderen om:

  • onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terug te dringen;
  • de impact van klimaatverandering terug te dringen;
  • de EU te helpen haar ambitieuze doelstelling van 20-20-20 te behalen: 20% van het energieverbruik in de EU moet afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen, er moet 20% minder primaire energie worden verbruikt en 20% minder broeikasgassen worden uitgestoten.

In heel Europa hebben wij behoefte aan een nieuwe generatie van vakkundige ingenieurs, installateurs, energiemanagers en andere specialisten op het gebied van duurzame energie om het gebruik van energiezuinige apparaten, hernieuwbare energie (zon, wind, bio-energie, biobrandstof, aardwarmte, getijdenenergie), isolatie, energiezuinige gebouwen, duurzame transportmethoden, intelligente bedieningssystemen en andere innovatieve producten en technologieën te bevorderen.

Lees verder op de website van de Europese Unie: Manage Energy