20190927_134304_Inspiratiedag

Datum: 11 oktober 2023

Heb jij 11 oktober al in je agenda staan? Dan vindt de jaarlijkse Inspiratiedag van Eco-Schools plaats! Op de Inspiratiedag kan je met je hele Eco-team, docent én leerlingen, leren van andere Eco-teams en inspiratie opdoen voor de verduurzaming van je school. Dit jaar is de Inspiratiedag bij het bijzondere gebouw in Aeres University of Applied Science Almere. Hoe geven zij aandacht aan duurzaamheid binnen de hogeschool?

‘’Met 11000 planten aan de gevel en 2500 planten binnen is Aeres Hogeschool Almere letterlijk de groenste hogeschool van Nederland! Daarnaast is veel aan en in het gebouw circulair, duurzaam en hergebruikt. Ons gebouw is ons living lab om groeiende steden duurzaam en leefbaar te houden. Ons onderwijs en onderzoek dragen bij aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van natuur, leefbaarheid, voorzieningen van voedsel, water en energie. Met de kennis en praktijkervaring, die studenten opdoen tijdens hun studie, zijn zij straks echte groene veranderaars!’’

Programma
Het programma is van 12:30 uur tot 17.00 uur. Het thema van deze dag is 'Natúúrlijk'': we zoomen in op de rol van de natuur en op waarom Eco-Schools een logische keus is als je echt aan duurzaamheid wil werken binnen je school. Laat je bijvoorbeeld inspireren bij:
 
Wat is jouw Eco-Identiteit?
Tijdens de inspiratiedag op 11 oktober in AERES Hogeschool Almere kun je meedenken in een wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht. Zij geven een inkijk in de onderzoeksresultaten over duurzaam gedrag bij jongeren en wat de succesfactoren zijn.
 
Workshop Biomimicry 
Wat kunnen we leren van de snavel van de ijsvogel? Tijdens de workshops van biomimicryNL op de Eco-Schools Inspiratiedag leer je hoe je de kennis die al in de natuur aanwezig is kunt benutten om slim en duurzaam te ontwerpen. In de workshop voor docenten zullen we verder uitleggen wat de waarde van biomimicry in (duurzaam) onderwijs is en doen we een aantal biomimicry-oefeningen uit ons lesmateriaal.
 
Bouw een toekomststoel

Tijd om de handen uit de mouwen te trekken en aan de slag te gaan! Bestuurders van school, van gemeentes en van heel Nederland vergeten nog wel eens dat ze soms beslissingen nemen voor een volgende generatie en wat de consequenties voor hun kan zijn. Samen gaan we stoelen schilderen om deze te overhandigen aan de bestuurders om ze te helpen herinneren dat met hun keuzes rekening moeten houden met de volgende generaties.

Aanmelden
Aanmelden kan als medewerker met maximaal 10 leerlingen uit het Eco-Team. Het programma is dus ook geschikt voor docent, medewerker én leerling. We zien je graag daar!

 

Naam contactpersoon:

Welke leerlingen nemen deel aan de inspiratiedag?
maximaal 10

Welke medewerkers nemen deel aan de inspiratiedag