watereducatie.nlBent u op zoek naar lesinspiratie over water? Het vernieuwde www.watereducatie.nl heeft het allemaal! Op deze informatieve website voor het primair en voortgezet onderwijs vindt u lesmaterialen, excursies, projecten, tips, filmpjes en kunt u op het prikbord kennis en ervaringen delen.

Achter de schermen is de afgelopen maanden hard gewerkt om de website een complete metamorfose te geven. Met een nieuw design en nieuwe mogelijkheden is deze website helemaal klaar voor 2014. Op de vernieuwde website zijn de een aantal succesvolle onderdelen van de oude site uiteraard behouden. Zo kunt u nog steeds steeds de database honderden lesprogramma’s over water raadplegen (m.b.v. Groen Gelinkt), gastlessen aanvragen en de agenda met water-events inzien.  

Nieuwe snufjes

Ook zijn er een aantal nieuwe ‘snufjes’. Zo vindt u er tips voor goede lesmaterialen en excursies, educatieve filmpjes en leerzame websites over water en is er een watereducatie-‘prikbord’. Op dit prikbord kunt u nieuwe lesmaterialen met elkaar delen, ontwikkelingen op het gebied van watereducatie volgen, expertise van anderen inroepen en vooral ideeën uitwisselen. Voor dit forum zoekt watereducatie.nl nog vrijwillige aanjagers/moderators. Heeft u hierin interesse? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waterbewustzijn

Zoals uit het recent gepubliceerde UZO-rapport blijkt is het waterbewustzijn in Nederland laag. In 2020 wordt er maar liefst een tekort van 20.000 arbeidsplaatsen in de watersector voorzien. Leerlingen weten niet wat werken in de watersector voor hen kan betekenen. Waterbewustzijn in de samenleving begint bij het spelende kind en lessen of projecten op de scholen. Wil je draagvlak, bewustzijn en duurzaam handelen ten aanzien van water opbouwen, dan moet er een stevig fundament gelegd worden in het onderwijs. Watereducatie.nl draagt daar aan bij door het voor leerkrachten en docenten zo makkelijk mogelijk te maken om passend lesmateriaal te vinden.