Microscopen in bruikleen: Zoom, Light on Small.

Nikon sponsort het mooie project ZOOM; Light on Small.

Nikon stelt hiervoor mooie veldmicroscopen beschikbaar. De EZ-Micro is een draagbare veldmicroscoop voor gebruik buitenshuis die gedetailleerde, stereoscopische observatie bij 20x vergroting mogelijk maakt van verschillende onderwerpen zoals insecten, planten en mineralen.

Veldmicroscoop_Nikon.png

Scholen kunnen met deze microscopen aan de slag met het leuke lesmateriaal ZOOM, Light on Small: voor groep 7 en 8 of voor de eerste en tweede klas van de middelbare school. Een lespakket van vier tot vijf lessen, waarbij de leerlingen gaan kijken naar de wondere wereld van kleine dingen. Of het nu om beestjes, plantjes, mos, afval of de grond is, alles ziet er totaal anders uit als je het 20 keer vergroot. Leerlingen onderzoeken hoe leven, overleven en samenleven werkt, in de thema's ecosysteem, planten en dieren.

Heb jij als school interesse in dit project? Kijk dan eerst even of het NME-centra bij jullie in de buurt dit project aanbieden. Wanneer dit niet het geval is, kunnen jullie met ons contact opnemen en kunnen wij kijken of er microscopen beschikbaar zijn voor de gewenste periode.

Na de deadline zullen we op basis van de gegeven informatie een goede verdeling van de microscopen maken. 
Deadline: reageren voor 1 april 2023

Aanmelden

Wil je met jouw school of groep meedoen aan Zoom: Light on Small? Meld je dan hieronder aan. Je ontvang van ons direct een link naar de downloads van de lesmaterialen.

Let op!

Naam contactpersoon:

In verband met de vernieuwde wetten rondom privacy (AVG) worden de bovenstaande gegevens alleen gebruikt door SME (de uitvoerende partij van Zoom: Light on Small). De persoonsgegevens worden bewaard in een database van SME en zullen verder niet gepubliceerd worden aan derden en kunnen op verzoek te allen tijde verwijderd worden.

Voor eventuele andere vragen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.