Koala Stichting

De Koos de Koala Stichting zet zich in om kinderen in het basisonderwijs te leren hoe ze goed voor onze aarde kunnen zorgen. In een tijd waarin iedereen met eigen ogen de schade aan de natuur kan zien en ervaren, zijn we ervan overtuigd dat kinderen het verschil kunnen maken voor een groenere toekomst.

Koos de Koala begint bij de wortel. Hij brengt kinderen vanaf een jonge leeftijd in verbinding met de natuur, waardoor ze hun liefde voor de aarde vergroten.

Met het positieve en interactieve 'AardeWijs' lesprogramma worden basisschoolkinderen (onderbouw) meegenomen op avontuur in de natuur en ontdekken ze zelf hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan een groene aarde. Koos de Koala en zijn vriendjes geven de natuur een stem en een karakter. Door kinderen te inspireren met de wonderen van de natuur en nieuwsgierig te maken voor al het moois om hun heen leren kinderen dat ze met iets kleins al iets heel groots kunnen betekenen. Voor zichzelf, maar ook voor alles om hen heen. Samen leren we over de wijsheid van de natuur en onze connectie met de aarde. Dat noemen we ‘AardeWijs’.

Meer informatie

www.koosdekoalastichting.nl/aardewijs
www.samenaardewijs.nl

 Stichting Koala1