Doe gratis mee aan De Grote Plantenjacht! Een lesproject van vijf lessen, waarbij leerlingen van groep 5, 6, 7 of 8 de omgeving van de school onderzoeken en in kaart brengen. Ze onderzoeken de gelijkenis en verschillen tussen planten en dieren, ze gaan natuurschatten verzamelen & bestuderen en ze maken een actieplan om de biodiversiteit rond de school te vergroten. 

Inhoud lespakket

grote plantenjacht2

Het lespakket bevat een serie van vijf lessen (van 30-60 min) voor leerlingen uit groep 5-6 (de ‘avonturiers’) en 7-8 (de ‘ontdekkers’) over biodiversiteit rond de school. De opzet is voor beide groepen hetzelfde, het niveau verschilt. Voor het beste leereffect worden de lessen aansluitend op elkaar uitgevoerd, bijvoorbeeld gedurende een projectweek of verspreid over een langere periode. Om erachter te komen hoeveel de leerlingen leren van het project neem je voor en na de vijf lessen dezelfde kennistest af.

De Grote Plantenjacht bestaat uit de volgende lessen:

  1. Algemene informatie en quiz
  2. Schatkaart van de natuur
  3. Leerkaarten
  4. Natuurschatkist
  5. Nóg meer biodiversiteit

Wil je meer weten over de lessen? Download meer informatie.

Voor alle basisscholen

De Grote Plantenjacht is geschikt voor alle basisscholen. Als jullie school meedoet aan Eco-Schools sluit dit project naadloos aan op het thema ‘groen’. Groen is één van de tien thema’s van Eco-Schools. Biodiversiteit is daar een heel belangrijk onderdeel van. Blijkt uit de Eco-scan (stap 2) dat jullie met groen aan de slag willen? Dan kan dit project daar een mooie concrete invulling van zijn. Voor scholen die (nog) niet deelnemen aan Eco-Schools is De Grote Plantenjacht erg geschikt om met leerlingen op een interactieve manier aan het thema ‘groen’ te werken. 

Periode

grote plantenjacht1

In het schooljaar 2019-2020 kan je De Grote Plantenjacht tot eind mei 2020 uitvoeren. De ene school doet alle lessen in één projectweek, de andere school doet af en toe een les verspreid over een langere periode. We horen wel graag zo snel mogelijk of je mee wil doen en wanneer je start.

Meedoen is gratis

Meedoen aan De Grote Plantenjacht is gratis. In ruil daarvoor vragen we wel om updates en foto’s en verhalen. Het is namelijk een internationaal project waarbij de opdrachtgever, FEE International, benieuwd is naar jullie ervaringen en ideeën. We vragen je dan ook om aan het begin en aan het einde een korte vragenlijst in te vullen en daarnaast een aantal foto’s en een verslagje met ons te delen.

Aanmelden

Wil je met jouw school of groep meedoen aan De Grote Plantenjacht? Meld je dan hieronder aan.

Ga naar het aanmeldformulier

De Grote Plantenjacht is tot stand gekomen in samenwerking met Eco-Schools International en met medefinanciering van het Toyota Fund for Europe.

eco schools rgb

 

 

 

 Toyota Fund for Europa

Login Plantenjacht

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Stuur een mail naar info@eco-schools.nl.

Momenteel lopen deze projecten: